Stort tillykke

28.11.2018

Den 28. november var jeg på en rough shooting på Lerdeborg Gods for at hjælpe. Vejret var rigtig flot med sol og frost, så der var kommet et tyndt lag is på alle søerne. I en af såterne blev et rådyr skræmt så meget, at det løb tværs over en mindre sø, - uden at gå igennem isen. Den sidste såt inden frokost foregik rundt om en mindre sø med et tæt pilekrat langs vandkanten. Ude i sø ca. 15 meter fra land var en mindre våge, hvor der svømmede 10-12 ænder rund og holdt vandet isfrit. Vi var to med spaniels som arbejdede hver sin vej rundt om søen. Vi var næsten færdige, da to hunde faldt i vågen ude ved ænderne. Den ene var vores egne Springerdale Del Liva og den anden var en labrador. Situationen var kritisk for min hund, idet spaniels ikke kan holde ret længe i koldt vand. Efter 4-5 minutters kamp lykkedes det Del Liva selv at komme op på isen og i land. Men labradoren var for tung og kunne ikke komme op selv. Godsets skytte, Christopher, tog en rask beslutning og hoppede ud på isen og brugte sin krop som isbryder hele vejen ud til vågen og lave dermed en kanal ud til hunden, som så kunne svømme i land. En ikke helt ufarlig handling, da han ikke kunne bunde. Christopher fortalte, at det ikke skulle have været 5 meter længere, for han var blevet godt kold. Her kan man tale om en skytte, der passer godt på sine hjælpere. Stor respekt til Christopher.

 


Stort tillykke

22.11.2018

Vi vil gerne sige tillykke til følgende kursister på vores træningsplads med deres flotte placeringer på klubbens markprøver her i efteråret. Udover en god hund, så skal der dygtighed og flid til for at kunne gøre sig på markprøver. Disse disse flotte resultater er ikke opnået ved at ligge på den lade side :-) ... godt gået.

               

Jesper Pedersen med Springerdale Moors Kildale (Frida):

 

3. vinder i åbenklasse på Ravnholt Gods

Bestået i vinderklasse parsøgsprøve på Ledreborg Gods 

   
 

Steen Kristensen med Borrikanni Holliday Time (Dotty):

 

 

 

2. vinder i åbenklasse på Gjessinggård

1. vinder i åbenklasse på Orebygaard

2. vinder i vinderklasse på Ålholm Gods

Bestået i vinderklasse på Egebjergård

Bestået i vinderklasse på Schackenborg

   
  Josephine Mortensen med Odbjerg Ted (Ted):

2. vinder i åbenklasse på Orebygaard

   
  Marianne Wibholm med Stjerndahl Aggi (Nanna): 3. vinder i åbenklasse på Svenstrup Gods    
  Thomas Werder med Sweepstake Arduinna (Dinna): Bestået i åbenklasse på Gjessinggård    
  Malene Rohr Andersen med Faina Anton (Buller): Bestået i åbenklasse på Clausholm Slot    

 

 

 

 


Vinderklasse markprøve på Egebjergård

21.10.2018

Den 19. oktober var vi på årets anden markprøve, en vinderklasse parsøg på Egebjergård. Vi havde egentligt besluttet ikke at stille Springerdale Del Gardo på flere markprøver, da vi syntes det er dårligt sportsmanship at blive ved med at stille en hund, når den har vundet alt hvad der er at vinde, ihvertfald så længe der er ventelister. Men Egebjergård prøven var ikke fyldt op, så vi besluttede at teste om han stadig var i form. 

Springerdale Del Gardo "gik" to fine slip og havde tre helt rene apporteringer. Springerdale Bally Cullane havde ligeledes to fine slip. Hun startede med en eyewipe og havde derefter en apportering, hvor hun ikke kunne se nedfaldsstedet, så hun måtte dirigeres til ud til fuglen. I hendes andet slip havde hun en helt ren apportering. Springerdale Del Gardo vandt prøven og har nu vundet de sidste tre markprøver han har deltaget på. Springerdale Bally Cullane fik en fjerde vinder og har nu fået to vinderplaceringer på hendes to første vinderklasse markprøver.

           

      

Resultater af springer prøven:

1. vinder Springerdale Del Gardo, Lars Meincke

2. vinder Guns Choice Duncan af Gunsmoor, Frank Nørby

3. vinder Sugarbullet Stormster, Benjamin Olsen

4. vinder Springerdale Bally Cullane, Lars Meincke

 

Følgende hunde med bestået:

Marchese Trolla, Jonas Hansen
Wintonwildfowl Dona af Kærvang, Bo Ottesen
Flushmore Gigi af Windhoeks , Jesper Frandsen
Marquart Alfa, Gunner Marquart Jensen 
Odbjerg Cash af Evermoor, Bjarke Baggesgaard Thorsen
Bramblelane Hammy,Lars Steensen
Hunting Hills Chile, Søren Kold

     

 


Vinderklasse markprøve på Astrup Gods

15.10.2018

Den 10. oktober var vi på årets første markprøve i vinderklasse parsøg på Astrup Gods. Det blev en meget varm dag med 23 grader og høj sol, ikke det bedste vejr for de hårdtarbejdende spaniels. På dagen var der både en Springer og en cocker prøve og den startede med, at der blev trukket lod om hvem som skulle starte, - det blev springerne. Terrænet var meget varieret, men generelt hårdt for springernes vedkommende. Det var Springerdale Bally Cullane (Jill's) første vinderklasse markprøve.

Jill gik et rigtig fint første slip og havde to flush med fine apporteringer. I hendes andet slip kom hun til at lide lidt i varmen, især et åbent stykke med jordskokker, som foregik i direkte sol, tog på hendes kræfter. Til slut i hendes slip letter, der en del fasaner, hvoraf den ene bliver skudt. Den lander umiddelbart på den anden side af et vildthegn. Jill forsøger at apportere den gennem hegnet, med det resultat at hovedet falder af fuglen :-)

 

           

      

Resultater af springer prøven:

2. vinder og bedste hund: Springerdale Bally Cullane - Lars Meincke  

3. vinder: Carnteel Hozier af Guns Choice - Jesper Brahe

4. vinder: Marquart Alfa - Gunner Jensen

Bestået:

Greenbrush Brave of Carnteel - Steen Hendriksen

Moorland Moonshadow - Kurt Dalum

Saxondale Warrior - Frank Storgård

DK FTCh Brookmoor Super Kay - Michael Bedsted

Willowsaul Flash - Martin Østergård

Sweepstake Moody - Kristian Wilken

     
     
                 

 


My Beautiful Bramble har født

05.07.2018

My Beautiful Bramble har den 2. juli født 8 dejlige hvalpe. En fuldstændig ligelig fordeling med 2 sort/hvide tæver, 2 sort/hvide hanner, 2 brun/hvide tæver og 2 brun/hvide hanhunde. - alle hvalpe er solgt. 


Forhandler af Sneyd's Wonderfeeds

26.06.2018

  Sneyd's Wonderfeeds – Kvalitets foder til din hund.

Vi har gennem mange år prøvet mange forskellige mærker af hundefoder og har derfor stor erfaring i hvad som virker godt og hvad der virker mindre godt. Vi har tillige altid haft et stort sammenligningsgrundlag, idet vi typisk har mellem 9 og 14 hunde i vores kennel. Der er stor forskel på hvordan de enkelte hunde reagerer på foder; nogen hunde fungerer fint på næste alle slags foder, mens andre har lidt mere sarte maver og det giver sig tydeligst udslag i det, der kommer ud i den anden ende. Vores hunde har altid haft en noget uens afføring, nogle gange var det fint fast og andre gange var det noget tyndt. Vi har fritgående høns og hundene elsker den ”godbid” som kommer ud i den anden ende af hønsene, så vi har derfor ”undskyldt” afføringens varierende konsistens, med deres indtag af hønselort.

Da nogle gode venner for næsten et år siden tilbød os at prøve et nyt fodermærke, var vi lidt skeptiske, - var det ikke bare endnu et mærke magen til alle de andre. Det var en måned før markprøvesæsonen startede, så vi valgte kun at teste det nye foder på de hunde som ikke skulle på prøver. Det viste sig hurtigt, at deres tynde afføring ikke havde noget som helst med hønselort at gøre, for da vi gik i gang med at bruge det nye foder, forsvandt den fuldstændigt. Samtidig kom der pludseligt kun 2/3 ud i den anden end i forhold til hvad der plejede. Den positive effekt på ”test” hundene betød, at vi besluttede, også at give fodret til prøvehunde, - også selvom det nu var umiddelbart før sæsonstart.

Det foder som vi havde fået til test, var ”Sneyd’s Wonderdog Elite Goumet Fish & Potato” og vi kan nu, hvor vi har brugt det næsten et år sige, at det uden sammenligning, er det bedste hundefoder, som vi nogensinde har prøvet.

Indtagelse af den helt rigtige kost er en meget vigtig faktor for topidrætsfolk for at kunne præstere på allerhøjeste niveau. Det er overhovedet ikke anderledes for jagt- og markprøvehunde. Vi bruger vores hunde på jagt og markprøver gennem hele sæsonen og vi ønsker, at de skal kunne yde det maximale. Derfor mener vi, det er meget vigtig, at hundene får noget et godt kvalitetsfoder. Vi er meget opmærksom på, hvor meget foder vi skal bruge for at holde dem fit, hvor meget af fodret hunden optager, altså hvor meget komme ud igen, hvordan ser dens pels, tænder og negle ud, og ikke mindst hvordan dens udholdenhed og energi er under jagt og prøver.

Vi blevet så begejstrede for Sneyd’s hundefoder, at vi besluttede at tage over og besøgte fabrikken. Det har resulteret i, at vi nu i samarbejde med Kennel Skovmarken indgået en aftale med Sneyd´s Wonderfeeds, hvor vi har fået mulighed for at købe deres hundefoder hjem fra England og kan sælge det til nogle fornuftige priser.

Sneyd’s er et lille britisk familieforetagende som har produceret hundefoder i over 30 år. En af de ting, hvor Sneyd’s Wonderfeeds adskiller sig fra de fleste andre fodermærker er, at hovedingrediensen i langt de fleste af deres produkter udgøres af enten ris eller kartofler. Der bliver desuden kun brugt svinekød og korn i de allerbilligste af deres produkter.

Vi er i gang med at udarbejde en hjemmeside www.sneyds.dk, hvor det bliver muligt at se og læse mere om de forskellige Sneyd’s produkter. Vil du høre mere, er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte os. 


Springerdale Spanieldag 2018

06.06.2018

Som afslutning på forårets hundetræning, afholde vi Lørdag den 2. juni Springerdale Spanieldag. Hyggeligt samvær er det primære formål, krydret med en masse konkurrencer for hundene og deres førere. Dertil blever der afholdt en workingtest for hundene på jagttræningsholdene. Du kan se billeder fra dagen her

Stort tillykke til de præmierede i workingtesten:

    1. vinder: Jesper Pedersen  med Frida

    2. vinder: Søren Peick med Nemo

    3. vinder: Marianne Wibholm med Nana

    4. vinder: Steen Christensen med Dotty

    Bestået: Michael Wacker-Larsen med Una

    Bestået: Thomas Werder med Dinna

 

Mange tak til alle dem som har sponsereret præmier: Kennel Skovmarken, Hubertushuset, Pinewood, Kloarkrotten.dk, Turnagain og Vestsjællands Jernhandel.

                       
 
 

                                                  Deltagerne ved årets Springerdale Spanieldag


Trænings weekend med Simon Dixon

06.06.2018

I weekenden den 19. og 20. maj var vi en lille gruppe spaniel folk som var inviteret til træning med Simon Dixon fra England. Simon har vundet det Engleske mesterskab så sent som i 2017 og blev nr. 3 på det Irske mesterskab i år. Det var to meget lærerige dage og Simon er uden tvivl en af de absolut dygtigeske spaniel trænere vi nogensinde har mødt. Vi har lagt nogle billeder fra weekenden her.

                        Simon Dixon  
 

                                                  Simon Dixon


Valg af hvalp

21.02.2018

Der er mange diskussioner på de forskellige medier, om hvorvidt markprøve spaniels kan bruges på jagt, om de er til at styre for den "almindelige" jægere, om de løber på vægene, kan slappe af mellem såterne osv. Der findes rigtig mange skrøner/vrangforestillinger om markprøvehundene. Men lad det være slået fast med det samme, den eneste forskel på en jagthund og en markprøvehund er, at en markprøvehund blot er en ualmindelig god jagthund.

Vi ELSKER ALLE VORES HUNDE, det betyder, at vi har svært ved at være helt objektive, når vi skal bedømme deres jagtlige egenskaber, det kaldes også for kennelblindhed. Den eneste måde, hvorpå man kan få en objektiv vurdering af sin hund, er ved at lade andre bedømme dens egenskaber, gerne i forhold til andre hunde og under rimelige ens forhold. Det var faktisk sådan markprøverne startede i England for mere end hundrede år siden. Målet var at finde de bedste jagthunde, så man kunne avle på dem og derved få endnu bedre jagthunde. Dette mål har ikke ændret sig frem til i dag og som det er nu, så er markprøver faktisk den eneste måde, hvorpå man kan få en objektiv vurdering af sin jagthund.

Men når man ser bort fra sin egen hund, så vi kan nok alle sammen godt se, at der er hunde, der er bedre end andre. De fleste tror, at det hele skyldes trænings tilstanden, - og det er da også en del af det, men ligesom mennesker er forskellige, så er hunde også forskellige. Når man har set og trænet rigtig mange hvalpe/unghunde, så ved man også godt, at der er meget stor forskel på deres talent og hvor lette de er at træne.

En FT spaniel er gennem rigtig mange år avlet til at jage kort under bøssen, i tæt samarbejde med jægeren, finde og rejse vildt, forholde sig i ro under skudafgivelse og apportere, når den bliver sendt. Rough Shooting som det kaldes, er en intensiv jagtform, hvor man skal være koncentreret hele tiden. Jeg vil ønske, at alle jægere på et tidspunkt i deres liv, fik muligheden for, at skyde over en rigtig god Spaniel, - det er simpelthen en nydelse i effektivitet.

En præmieret markprøvehund, er en hund, som har vist sit værd; at den er let at træne, har de rigtige jagtlige egenskaber og kan håndtere stort stress. Vi skal have vores hund i rigtig mange år og bruge rigtig mange timer sammen med den. Mit bedste råd til den kommende FT spaniel ejer er: lad være med at gå ud og købe den første og nærmeste hvalp, men brug noget tid på at finde den helt rigtige. Undersøg markedet og find dig en række interessante tæver. Tag ud og besøg avlerne, få en god snak om tæven og spørg hvorfor de har valgt netop den hanhund. Frem for alt, giv dig god tid. HUSK, at der er stor forskel på hunde, også på Spaniels. Så når du nu skal bruge rigtig mange timer sammen med den, hvorfor så ikke købe den bedste.


En fantastisk sæson er slut

14.02.2018

Det sidste år har været helt fantastisk for vores kennel og stort set alle vores drømme er gået i opfyldelse. Først og fremmest har vi fået vores første Field Trail Champion, Springerdale Del Gardo (Ray) hvilket, efter vores mening, helt klart er det største man kan opnå med sin spaniel i Danmark. Avle sine egne hvalpe, træne dem fra fødsel af og op til de er færdige markprøvehunde og derefter føre dem til Champions. Dernæst vandt DK FTCh Springerdale Del Gardo det danske mesterskab, den største enkelt stående prøve man kan vinde i Danmark.

Vores hunde har fået følgende præmieringer inden for det sidste årstid:

Springerdale Del Gardo, har gjort det helt fantastisk. Udover at vinde Mesterskabet, så blev han desuden årets mest vindende markprøve hund. Han er bare blevet bedre og bedre hver gang han er blevet stillet på markprøve og på årets sidste vinderklasse markprøve på Valdemar Slot, gik han et andet slip som jeg ikke har set ham gøre bedre. Vi forventer ikke, at stille ham på markprøver i Danmark i næste sæson, - bortset fra på Mesterskabet :-)

    1. vinder vinderklasse 14. december 2016 Schackenborg

    1. vinder vinderklasse 4. oktober 2017 Brahesborg

    2. vinder vinderklasse 6. november 2017 Giesegård

    Bestået vinderklasse 20. november 2017 Ledreborg

    1. vinder Mesterskab 2. december 2017 Ravnholt

    1. vinder vinderklasse 28. januar 2018 Valdemarslot

 

Springerdale Del Liva, har ligeledes gjort det rigtig godt. Hun var millimeter fra at blive Champion på vinderklasse markprøven den 7. oktober. Idet hun var i et meget meget tæt run-off med sidste års mesterskabsvinder om 1. vinderen. Desværre måtte hun "nøjes" med en 2. vinder. Det havde næsten også været for godt til at være sandt, at indenfor 4 dage lave to Champions, og til og med to kuld søskende af egen avl. Springerdale Del Liva blev den mest vindende springertæve på markprøverne sidste år.

    1. vinder vinderklasse 20. december 2016 Ålholm

    Bestået vinderklasse 1. oktober 2017 Vennerslund

    4. vinder vinderklasse 4. oktober 2017 Brahesborg

    2. vinder vinderklasse 7. oktober 2017 Bregentved

    3. vinder vinderklasse 13. oktober 2017 Giesegård

    Bestået Mesterskab 2. december 2017 Ravnholt

 

My Beautiful Bramble, fik desværre ødelagt sin markprøvesæson af en lukket livmoderbetændelse som gjorde, at hun ikke var helt sig selv på de to prøver hun nåede at deltage i. Herefter var hun ude i resten af oktober og det meste af november måned.

    Bestået vinderklasse 1. oktober 2017 Vennerslund

    Bestået vinderklasse 10. oktober 2017 Hverringe

 

Springerdale Bally Cullane, fik en rigtig god start på sin markprøve karriere. Hun fik en bestået på Ravnholt på sin første prøve. Hun havde gået to rigtig fine slip, men der var åbenbart fire hunde, der havde gjort det bedre. Hun vandt årets sidste åbenklasse markprøve, hvor hun igen gik to rigtig gode slip og sluttede sit andet lip med, at hente en anskudt fasan, der var løbet.

    Bestået åbenklasse 19. oktober 2017 Ravnholt

    1. vinder åbenklasse 22. januar 2018 Møllerup

 

Vores helt store mål for næste sæson er, - det Irske Mesterskab, som Ray netop har kvalificeret sig til. Målet er ikke "bare" at deltage og komme igennem, men vi håber på at kunne byde de bedste op til dans. Dernæst har vi tre tæver, der skal i vinderklassen og konkurrere med de bedste, samt et par unghunde som skal på deres første åbenklasse markprøver.


”En klasse over alle de andre hunde”

29.01.2018

var dommernes kommentar til DK FTCh Springerdale Del Gardo (Ray) efter præmieoverrækkelsen, hvor han havde vundet sæsonens sidste vinderklasse markprøven på Valdemar Slot.

Ray havde gået to virkelig gode slip. Det første i brombær, hvor han har et super flush på en fasan som bliver skudt og straks begynder at løbe. Ray bliver sendt hurtigt, men fasanen når ikke langt før han har fat i den. Rays andet slip er et af det bedste slip jeg nogensinde har set ham gå. Det foregår i en højskov uden nogen vegetation, men til gengæld ligger der en hel del væltede træer. Ray går med en fantastik speed og endevender hver eneste grendynge, samtidig med at han er utrolig let ført. Efter et par hundrede meter flusher han en fasan i en af grendyngerne, den bliver skudt og Ray apporterer den legende let ude mellem grene på et andet væltet træ. Vi fortsætter yderligere 100 meter og dommeren siger tak.

Ray var tilmeldt til det Irske Mesterskab den 28. og 29. december 2017. Aftenen før jeg skulle have ført ham, var Malene og jeg involveret i et meget voldsomt trafikuheld. Det ødelagde en gammel drøm om at stille en hund på et af de to største spaniel mesterskaber i verden; det Irske og det Engelske Mesterskab. Hele formålet med at stille Ray på markprøven på Valdemarslot var at forsøge at kvalificere ham endnu en gang til det Irske Mesterskab og det lykkedes :-)

Ray bliver stadig ved med at overraske mig. Jeg har af flere engelske hundefolk fået at vide, at han er en ekstraordinær hund og nu begynder jeg efterhånden selv at tro på det.


Første vinder til Springerdale Bally Cullane

23.01.2018

Mandag den 22. januar vandt Springerdale Bally Cullane (Jill) den åbneklasse markprøve på Møllerup Gods. Jill er fra hvalp trænet af Malene, men på grund af det alvorlige færdselsuheld som vi var involveret i umiddelbart før nytår, var Malene stadig ikke helt på dupperne og vi aftalte, at jeg skulle føre hende på markprøven.

Jill gik et fint første slip i nogle smalle markskel til at starte med og sluttede i et slåen/tjørnekrat. Hun flusher en fasan som bliver skudt. Apporteringen er forholdsvis let og Jill løber lige ud og henter den. Kort efter har hun et kontakt flush på endnu en fasan som dog ikke bliver skudt.

Jills andet slip foregår til at starte med i en forholdsvis åben skov med lidt grenbunker hist og her. Efter nogle hundrede meter kommer vi ud i et mere åbent engstykke med en del vand. Efter yderligere et par hundrede meter letter der en fasan 8-10 meter til venstre for Jill. Fuglen bliver anskudt og falder på en åben mark, men løber hurtigt ind i engstykket igen. Jill bliver sendt og hun løber direkte ud til nedfalds stedet og bliver tydelig overrasket over ikke at kunne finde fuglen. Jeg fløjter hende sit og dirigerer hende tilbage til nedfalds stedet, hvor hun tager fod op på fasanen. Hun følger sporet 15-20 meter til hun finder fuglen og bringer den. Hendes andet slip er herefter færdigt.

Jill er sidste generation efter Buccleuch Liberty og hendes far er FTCh Kidnais Saxon of Birdrowe.

                 
 

Springerdale Bally Cullane (Jill)