Hvalpe til salg

Vi laver fra tid til anden et kuld hvalpe på en af vores tæver. Den eneste årsag til vi laver kuldet, er for selv at beholde én eller flere hvalpe. De hvalpe, der evt. kommer i overskud, sælger vi til interesserede. Vi er af den overbevisning, at avl og gener er en ufattelig vigtig forudsætning for at få de rigtige egenskaber i en god jagthund. Det betyder, at vi går ikke på kompromis med valg af hanhund, - hvis vi mener, at den bedst egnede hanhund står i England, så kører vi til England. Vi har således været i Irland og England flere gange for at få parret vores tæver.

Vores avl er ikke køkkenopdræt, idet vi er meget seriøse med valg af hanhund og alle øvrige forhold omkring parring, fødsle og opvækst. Alle vores hvalpe fødes indenfor i nær kontakt med familien. To uger før fødslen bliver fødekassen opstillet i soveværelset ved siden af vores seng og her føder tæven sine hvalpe. For at give tæve og hvalpe mest mulig fred og ro i starten, er det også her hvalpene opholde sig til de får øjne og begynder af bevæge sig omkring. Herefter flyttes de ind i stuen, så vi hele tiden kan være sammen med dem og de kan oplevet alt hvad der sker i en almindelig hverdag. Den sidste uge, inden de afhentes, flyttes de ud i hundegårdene således, at de kan vænne sig til de andre hunde mv. Hvis vejret tillader det, vil de, fra de er 4-5 uger gamle, dagligt opholde sig 2-3 timer udenfor på græsplænen. Tæve og hvalpe vil i hele perioden blive fodret med kvalitets foder fra Icepaw. I det hele taget vil vi gøre alt for, at hvalpene får den bedst mulige start på deres tilværelse.

De FT spaniels vi kender i dag er fremavlet gennem mere end hundrede år, med det primære formål, at de skal bruges til at gå på jagt. Vi gør os store overvejelser omkring de kuld vi opdrætter, i bestræbelserne på at lave de bedst mulige jagthunde. Vi sælge derfor kun hvalpe til folk, som skal bruge hunden på jagt, dvs. folk som har jagttegn. 

Vi forlanger endvidere, at første gangs spanielkøbere skal følge et trænings kursus enten hos os eller på en anden af FT klubbens træningspladser. Idet vi mener, at som ny spaniel ejer, er det meget vigtigt at få påbegyndt socialisering og træningen mest hensigtsmæssigt, hvis man sidenhen skal have det fulde udbytte af sin spaniel. Et gratis hvalpe kursus hos os, er derfor med i prisen på alle vores hvalpe.

Hvis du ønsker at blive skrevet op til en hvalp, så er du velkommen til at kontakte os på telefon 22 78 15 01 eller email: Kennel@Springerdale.dk


Hvalpe planer 2023

Vi har planlagte tre kuld hvalpe i 2024, efter følgende tæver:

DK FTCh Springerdale Bally Cullane (Jill). Jill er en meget stabilt performende tæve og har opnået 17 vinderplaceringer på vinderklasse markprøver. Jill har den 8/2-2024 født 8 fine hvalpe, 2 tæver og 6 hanhunde. Jill er parret med DK FTCh Blackmoor Luke. Luke er ligeledes en meget stabil i sine præstationer, han vandt det danske mesterskab i 2022, fik en 2. vinder i 2023 og en 3. vinder i 2021 ligeledes på det danske mesterskab. På grund af de mange hanhunde, har vi 2 hanner i overskud, så hvis det kunne have din interesse, så skynd dig at skriv eller ring.

OFTW Springerdale Kinniside Colleen (Holly). Holly er efter OFTW My Beautiful Bramble og FTCh Chinachgook Roberto. Holly har ikke været stillet på så mange markprøver, men har en 1. vinder i vinderklasse som bedste resultat. Holly forventes, at komme i løbetid februar 2024, hvor hun bliver parret med DK FTCh Springerdale Del Gardo.

FTW Springerdale Hopton Hazel (Donna). Donna har en 1. vinder i Åbenklasse i 2024 og er endnu ikke stillet i Vinderklasse ... det bliver næste sæsons projekt. Donna er datter af FTCh Springerdale Bally Cullane og FTCh Bishwell Black Magic. Det forventes, at hun komme i løbetid i april og skal i den forbindelse parres. Vi har endnu ikke besluttet hvilken hanhund vi vil benytte, men det bliver med stor sandsynlighed en engelsk hanhund.

 

Hvis du er interesseret i en hvalp efter én af de tre tæver, er du meget velkommen til at ringe og få en hundesnak. Du er også velkommen til bare at skrive en mail.

Du kan læse mere om tæverne under "Vores hunde".