Det danske mesterskab 2021

07.12.2021

Kæmpe stort tillykke til Jesper Pedersen og Springerdale Moors Kildale (Frida) med 1. vinderen på det danske mesterskab. Det var samtidig Frida's anden 1. vinder i vinderklasse, hvilket betyder, at hun samtidig blev Dansk Field Trail Champion ... så kan det bare ikke blive bedre.

Jesper hentede Frida her i kennelen som 8 ugers hvalp og har fulgt vores træning hele vejen. Faktisk er der en sjov lille historie omkring Jespers valg af hvalp eller måske snarere, mangel på samme. Jesper var sidste vælger til en tævehvalp og da Jesper kom for at se hans lille nye hvalp, fik vi i første omgang givet ham en forkert hvalp. Jesper blev rigtig glad for den lille brun/hvide hvalp, da det netop var en brun/hvid han allerhelst ville have. Vi fik hurtigt opdaget fejlen, undskyldte og gav Jesper den rigtige, en sort/hvide hvalp. Men på trods af skuffelsen, så er vi nu ret sikre på, at Jesper ikke fortryder.

Frida vil i starten af det nye år flytte ud til os, hvor hun vil blive parret, når hun komme i løbet tid. Hun skal efterfølgende føde sine hvalpe her hos os. Så hvis du er interesseret i en hvalp efter Frida skal du derfor kontakte os - du kan læse mere under menupunktet "Hunde til salg"


Det danske mesterskab 2021

27.11.2021

Det danske springer mesterskab 2021 finder sted den 3. og 4. december på Ravnholt Gods. Fire Springerdale hunde er kvalificeret til mesterskabet - det er mig bekendt første gang af én kennel har så mange hunde repræsenteret på ét mesterskab. Det drejer sig om følgende hunde:

StartNr 2: Springerdale Bally Cullane (Jill) fører Lars Meincke

StartNr 10: Springerdale Moors Kildale (Frida) fører Jesper Pedersen

StartNr 12: Springerdale Moss Morpheus (Cody) fører Morten Nielsen

StartNr 20: Springerdale Kinniside Colleen (Holly) fører Lars Meincke

Held og lykke til alle hunde og førere.


Vinderklasse markprøve på Ledreborg Gods

23.11.2021

Fire Springerdale hunde stillede på markprøven den 22/11 på Ledreborg Gods:

StartNr 2: Springerdale Moors Kildale (Frida) - Jesper Pedersen (2. vinder)

StartNr 14: Springerdale Moss Morpheus (Cody) - Morten Nielsen (Bestået)

StartNr 20: Springerdale Bally Cullane (Jill) - Lars Meincke (4. vinder)

StartNr 21: Springerdale Skylark (Maggie) - Palle Gaál (ingen præmiering)

Ledreborg prøven bliver afholdt i meget varierende og forskelligt terræn. Alt fra meget åbne skovbund med gamle blade og enkelte spredte grendynger, over områder med siv, til et åbent våd-eng-område med meget kraftigt og tæt 50-60 cm højt græs, som tillige har 10-15 cm vand i brunden. 

Det siger sig selv, at det ikke er helt ligegyldigt hvilken typen terræn hunden kommer til at arbejde i, nogen er heldige og få et fantastisk terræn, mens andre er mindre heldige. Hundene skal selvfølgelig kunne arbejde i alle typer at terræn, men det er klart, at de fleste hunde ser bedst ud i forholdsvist let og ensartet  terræn med godt cover til at holde på fuglene.

Sprigerdale Bally Cullane (Jill) fik lang fra det optimale terræn. Hendes første slip forsgik i typen med den meget åben skovbund. Udover at terrænet ikke var ønskeligt, så blev der anskudt en hare som lå og skreg alt i mens den lå og sprællede med bagbenene. Jill havde lidt besvær med at få ordentligt fat i haren, men da det lykkedes og fik hun den bragt. Hendes andet slip foregik i det våde eng område. Her apporterede hun to små bekkasiner. Den ene var en løs fugl som hun ikke havde en change for at markere og den anden var et flush, hvor hun pga. det tættet græs kun hun kunne se hvilken retning som fuglen fløj. Det betød, at hun også her måtte dirigeres det sidste stykke ud til fuglen. Bekkasinen er en fugle som de færreste hundeførere ønske at skulle apportere, fordi den er meget lille og giver ikke ret meget fært. Hvis den samtidig lander i vand, så er det nærmest som at finde en nål i en høstak. På trode af de langt fra optimale forhold, gjorde Jill det godt ... vi er stolte af den lille hund.


Endnu en Springerdale hund har succes på markprøve

15.11.2021

Palle Gaál og Springerdale Skylark (OFTW Springerdale Del Liva x FTCh Helsway Heath) markprøve på Oreby Gods den 12/11 og selv om det var Palles første markprøve gjorde de det fantastisk og fik en fot 2. vinder og vandt samtidig Guns Choice ... kæmpe tillykke, godt gået. Vi har desværre ikke noget foto af Palle og Maggie som hunden hedder, som har tilstrækkelig kvalitet.


Der er ingen grund til at hvile på laurbærbladene

08.11.2021

Morten Nielsen og Springerdale Moss Morpheus (Cody) var kun lige kommet gennem åbenklasse med en flot 1. vinder, før de igen skulle skulle i ilden på Svenstrup Gods til deres første vinderklasse prøve. Morten og Cody gjorde igen rigtig fint og fik flot en 4. vinder ... kæmpe tillykke, godt gået.


Succes for Springerdale hunde

24.10.2021

Vi ønsker stort tillykke til vores hvalpekøbere Jesper, Morten og Martin med deres resultater på markprøver her i starten af oktober.

Jesper Pedersen og OFTW Springerdale Moors Kildale (Frida) var i et run-off om 1. vinder på vinderklasse markprøven på Gjessinggaard, men måtte tage sig til takke med en 2. vinder. Ærgerligt da Frida med i 1. vinder var blevet FT Champion ... close but no cigar :-) Frida er datter af OFTW My Beautiful Bramble og FTCh Chinackgook Generous.

Morten Nielsen og Springerdale Moss Morpheus (Cody) fik en flot 1. vinder i Åbenklasse på Svenstrup Gods. Cody er søn af OFTW My Beautiful Bramble og FTCh Springerdale Del Gardo.

Martin Carlsen og Springerdale Razorbill (Gin) fik en flot 2. vinder i Åbenklasse prøven på Ravnholt Gods. Gin er søn af OFTW Springerdale Del Liva og FTCh Helmsway Heath. Prøven blev iøvrigt vundet af Brian Rosenkilde og Rosenkilde Bine. Bine er ligeledes datter af FTCh Springerdale Del Gardo.


Springerdale Bally Cullane

20.10.2021

Springerdale Bally Cullane (Jill) har været på årets to først vinderklasse markprøver. Den 6/10 på Brahetrolleborg, hvor hun fik en 2. vinder og den 18/10 på Gjessinggård, hvor hun fik en 3. vinder.

Jill er nu 6 år, har født to kuldhvalpe, og lad os bare være ærlige og sige, at ungdommens vildskab er begýndt at aftage. At hun stadig kan være med blandt de allerbedste spaniels i Danmark er selvfølgelig dejligt, med med fare for at lyde utaknemmellig, så kan vi bruge disse præmieringer til ret meget, - der er kun en ting som tæller :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

Jill har haft en fantsatisk markprøvekarriere og har opnået følgende resultater:

1 stk. - 1. vinder i Åbenklasse

1 stk. - 1. vinder i Vinderklasse

5 stk. - 2. vinder i Vinderklasse

3 stk. - 3. vinder i Vinderklasse

3 stk. - 4. vinder i Vinderklasse

I alt 12 vinderplaceringer i Vinderklassen. Det vidner om en enorm stabilitet på højt niveau og vi har flere gang været tæt på og har blot manglet det sidste held. Uden at ville lyde for kennelblind, så er det netop den type hunde som vi skal bruge i avlen og ikke en hund som shiner en enkelt sæson og som vi efterfølgende aldrig ser på en markprøve ... typisk fordi de er blevet for vilde og ikke længere er til at styre - en jagthund skal kunne fungere i mange år :-)


Hvalpe efter Springerdale Bally Cullane

06.04.2021

Springerdale Bally Cullane (Jill) er blevet scannet og der ser ud til at være godt med hvalpe inde i hendes mave. Vi forventer, at hvalpene fødes i starten af maj og vil være afhentningsklare i slutningen af juni. Du kan læse mere om parringen og Jill under "Hunde til salg" og "Vores hunde". 


Hvalpe efter Springerdale Bally Cullane

02.03.2021

Springerdale Bally Cullane (Jill) er den 27/2 blevet parret med FTCh Buccleuch Hamish. Vi forventer, at hvalpene fødes i starten af maj. Du kan læse mere om parringen og Jill under "Hunde til salg" og "Vores hunde". 


Hvalpe efter Holly og Ray

25.01.2021

Springerdale Kinniside Colleen (Holly) har den 20/1 født 8 dejlige hvalpe ... 7 tæver og én hanhvalp :-) Holly er parret med FTCh Springerdale Del Gardo (Ray). Alle hvalpe er solgt.


FTCh Springerdale Del Gardo står til avletjeneste

25.01.2020

Springerdale Del Gardo (Ray) er en middelstor hanhund på 16,5 kg. Han jager med god fart og er meget stilfuld i sit søg, en egenskab som han ser ud til at give videre til sine hvalpe. Han jager i alt terræn, - da han vandt sin anden vinderklasse markprøve og dermed blev champion, havde han to slip i rent brombær. Han har et usædvanligt godt sind og besidder en ro som man sjældent finder i en FT spaniel. Hans apporteringsevner er langt udover det sædvanlige og der er meget få spaniels, der kan matche ham på det punkt.

Det lader til, at han giver sine gode egenskaber videre til sine hvalpe, idet flere allerede har vist deres værd på markprøver.

Ray vandt sin første åbenklasse markprøve kun 17 måneder gammel i november 2015 og kvalificerede sig dermed til vinderklassen. Her debuterede han med en bestået i vinderklassen året efter i november 2016 og måneden efter vandt han sin først vinderklasse markprøve på Schackenborg. Den 4. oktober 2017 vandt han sin anden vinderklasse markprøve og blev dermed Dansk Field Trail Champion (DK FTCh) blot tre år gammel. Den 3. december 2017 vandt han det danske Mesterskab og ud over det, blev han også kåret som årets mest vindende markprøvehund i 2017.

Du kan læse mere om Ray under menupunktet "Vores hunde", du kan også klik på linket for at se et videoklip af Ray