Mesterskabet 2022

29.11.2022

Årets Mesterskab står for døren. Det afholdes den 3. og 4. december på Ålholm Gods på Lolland. I alt 26 hunde har kvalificeret sig, og for første gang i mange år, afvikles mesterskabet som en AV prøve, dvs. cockerne (5 stk) er inviteret med inden for. Årsagen er, at der ikke er nok kvalificerede cockere til, at de kunne afholde deres eget mesterskab. For at kvalificere sig til et mesterskab, skal hunden som minimum have opnået en 4. vinder i en vinderklasse prøve, som er afholdt siden sidste mesterskab. Mesterskabet dømmes af Ian Flint (Wales) og Ben Randall (England). Begge dommere har tidligere dømt markprøver i Danmark, og Ben Randall har sågar dømt det danske mesterskab i 2017.

 

Følgende hunde er kvalificeret:

Nr Hund   Fører   Race   Kvalificeret       med   Køn   Alder     
 1 Gunsmoor Gundogs Tyke   Pablo Bonomi   Springer        4. v   Han   3,9 år    
 2 Flushmore Donna   Henrik Hansen   Springer        1. v   Tæve   3,5 år    
 3 Skærskoven`s Black Sabel   Camilla Gartner    Cocker        2. v   Han   3,8 år    
 4 DK FTCh Sweepstake Rema   Mikael Jensen    Cocker        1. v   Tæve   8,3 år    
 5 DK FTCh Springerdale Moors Kildale   Jesper Pedersen   Springer        1. v   Tæve   6,4 år    
 6 Rosenkilde Chip   Brian Rosenkilde   Springer        3. v   Tæve   2,7 år    
 7 Wilderness Jenny   Bo Danmark Vestergaard   Springer        2. v   Tæve   5,0 år    
 8 DK FTCH Møllevang Daisy   Per Jensen   Springer        3. v   Tæve   5,4 år    
 9 Gort Anika   Josephine Mortensen   Springer        3. v   Tæve   4,5 år     
10 Meulengrath Spectre   Karin Meulengrath    Cocker        3. v   Han   3,4 år    
11 Spot On Freja   Sandra Almquist    Cocker        3. v   Tæve   2,8 år    
12 Springerdale Razorbill   Martin Carlsen   Springer        2. v   Han   4,8 år    
13 FTCh Sliabh Sunset   Michael Frank Rasmussen   Springer        2. v   Tæve   7,5 år    
14 DK FTCh Borrikanni Flush   Kurt Dalum Kristensen   Springer        1. v   Han   6,5 år    
15 Sharp Candy   Martin Østergård Mathiasen   Springer        3. v   Tæve   2,7 år    
16 Springerdale Kinniside Colleen   Lars Meincke   Springer        1. v   Tæve   5,7 år    
17 DK FTCh Springerdale Bally Cullane   Lars Meincke   Springer        1. v   Tæve   7,8 år    
18 Blackmoor Emma   Jesper Foldbjerg Sørensen   Springer        1. v   Tæve   5,8 år    
19 DK FTCh Blackmoor Luke   Michael Frank Rasmussen   Springer        1. v   Han   4,6 år    
20 Huntmore Boas   Thomas Sigtenbjerggaard    Cocker        1. v   Tæve   5,8 år    
21 Dk FTCh Helmsway Hero   Michael Frank Rasmussen   Springer        2. v   Han   8,5 år    
22 Blackmoor Alba   Peter Overgaard Møller   Springer        1. v   Tæve   3,7 år    
23 DK FTCh Sweepstake Heidi   Mikael Jensen   Springer        1. v   Tæve   3,5 år    
24 Sihan Barney   Lars Lang   Springer        2. v   Han   6,5 år    
25 FTCH Whiznic Westlyn   Michael Frank Rasmussen   Springer        2. v   Tæve   6,5 år    
26 Guns Choice Abby   Henrik Madsen   Springer        3. v   Tæve   3,8 år    

 

Lidt data om de deltagende hunde:

Gennemsnits alderen er 5,1 år, hvilket er meget normalt.

      Antal  
      Kvalificeret med 1. vinder          12   
  Kvalificeret med 2. vinder      7  
  Kvalificeret med 3. vinder      6  
  Kvalificeret med 4. vinder      1  
  Tæver     18  
  Hanner       8  
  Dansk opdrættede     21  
  Fører som selv har trænet hund fra hvalp     21  
  Opdrætter, der selv egen hund     11  
  Sort / hvide (springere)      6  
  Brun / hvide (springere)     15  
  Sorte (cockere)      3  
  Brune (cockere)      1  
  Røde (cockere)      1  

DK FTCh Springerdale Bally Cullane

14.09.2022

Efter 16 vinderplaceringer i vinderklasse, lykkedes det endelig for Springerdale Bally Cullane (Jill) - at få den sidste 1. vinder og hun kan dermed pynte sig med titlen Dansk Field Trail Champion. Jill har været tæt på mange gange, men har lige manglet det sidste held. Hun har fem 2. vinder placeringer, heraf er én tabt i et run off om første vinderen. Hun har to anden vindere, hvor hun har været bedste hund på prøven. Jill er en af de hunde, der har fået flest vinderplaceringer i vinderklasse, så hun har været utrolig konstant i sine præstationer. Bare det, at hun i en alder af snart 8 år, stadig har niveau til at vinde en vinderklasse markprøve, vidner om en helt ekstra ordinær hund ... der er ikke mange som i den alder og med den erfaring som stadig kan føres på markprøver med succes. Og så er hun en drøm at skyde over, fordi hun er så ærlig og let ført.

Jill vandt sin første åbenklasse markprøve på Møllerup Gods i januar 2018 og samme år i oktober blev hun prøvens bedste hund i sin første vinderklasse markprøve, med en 2. vinder på Astrup Gods. De første to sæsoner af sin markprøve karriere lå hun i skyggen af sin et år ældre halvbror Dk FTCh Springerdale Del Gardo. Jill fik sin først 1. vinder i oktober 2020 på Ålholm Gods. Derefter blev alle prøver resten af året aflyst pga. Corona, hvilket var meget ærgerligt for netop det år, hvor hun havde sin bedste alder og var i topform. Her i sin sidste markprøve sæson er hun stillet på 4 markprøver og har "fået" én første vinder, to 4. vindere og én bestået. Det sjov er, at den prøve, hvor hun fik en bestået, er den hvor jeg syntes, at hun gjorde det allerbedst.

Hendes sidste markprøve bliver det kommende mesterskab, hvor hun er kvalificeret sammen med 3 andre Springerdale hunde :-)

                           

Her er en liste med antallet af placeringer på markprøver:

     1. vinder i Åbenklasse – 1 stk

     1. vindere i Vinderklasse – 2 stk

     2. vindere i Vinderklasse – 5 stk

     3. vindere i Vinderklasse – 4 stk

     4. vindere i Vinderklasse – 6 stk

Placeringerne fordelt på årstal:

             2018 - 3 stk

             2019 - 6 stk

             2020 - 1 stk (kort sæson pga. corona)

             2021 - 3 stk

             2022 - 4 stk

                    

  

 Jill 1. vinder, Holly 3. vinder og en glad Lars

Jill bliver efter det kommende mesterskab pensioneret som markprøve hund og skal herefter nyde sit otium som jagthund ... og mor. Hun skal have sit sidste kuld næste gang hun komme i løbetid og skal forventeligt parres i januar 2023.


Hvalp til salg

09.06.2022

Vi har én tævehvalp i overskud fra kuldet efter OFTW Springerdale Kinniside Colleen og FTCh Helsway Hero. Så hvis du er interesseret er du meget velkommen til at ringe og få en hundesnak på 22 78 15 01. Du er også velkommen til bare at skrive en mail på kennel@springerdale.dk. Hvalpen vil være klar til afhentning fra den 14. juni.

Du kan læse mere om Holly under "Vores hunde". Det er desuden muligt, at se begge forældre arbejde på dette års mesterskabsvideo - se under www.ftspaniels.dk


Hvalpe til salg

27.04.2022

Vores to tæver OFTW Springerdale Kinniside Colleen (Holly) og FCTh Springerdale Moors Kildale (Frida) og har begge født ... med en uges mellemrum. 

Holly som blev parret med FCTh Helmsway Hero, har fået 8 hvalpe - 5 tæver og 3 hanhvalpe. Her er et par hvalpekøbere er sprunget fra :-( Det betyder, at vi har en hanhvalp og en tæve i overskud. Hvis du er interesseret i en hvalp efter dette kuld, er du meget velkommen til at ringe og få en hundesnak på 22 78 15 01. Du er også velkommen til bare at skrive en mail på kennel@springerdale.dk. Hvalpene vil være klar til afhentning den 14. juni.

Frida som blev parret med OFTW Blackmoor Luke, har fået 6 hvalpe - 5 tæver og én han. Alle Fridas hvalpe er solgt.

Du kan læse mere om tæverne under "Vores hunde". Det er desuden muligt, at se alle fire hunde arbejde på dette års mesterskabsvideo - se under www.ftspaniels.dk


To parringer er vel overstået

23.02.2022

Så er vores to tæver FCTh Springerdale Moors Kildale (frida) og OFTW Springerdale Kinniside Colleen (Holly) blevet parret ... med få dages mellemrum. Frida blev parret med OFTW Blackmoor Luke den 11/2 og Holly med FCTh Helmsway Hero den 15/2. Så der bliver lidt at se til i det lille hjem omkring Påske :-)

Alle fire hunde er af middels store af størrelse (omkring 16 kg) og har alle et fantastisk sind. De fire hunde har tilsammen fået 23 vinderplaceringer på vinderklasse markprøver og vi er meget sikre på, at der er flere i vente ;-)

Du kan læse mere om tæverne under "Vores hunde". Det er desuden muligt, at se alle fire hunde arbejde på dette års mesterskabsvideo - se under www.ftspaniels.dk

Hvis du er interesseret i en hvalp efter én af de to tæver, er du meget velkommen til at ringe og få en hundesnak på 22 78 15 01. Du er også velkommen til bare at skrive en mail på kennel@springerdale.dk


Hvalpeplaner 2022

31.01.2022

Vi har planlagte tre kuld hvalpe i 2022 efter følgende tæver:

FTCh Springerdale Moors Kildale (Frida). Frida er efter My Beautiful Bramble og FTCh Chinachgook Generous. Hun er vinder af dette års springer mesterskabet, hvor hun samtidig blev Dansk Field Trail Champion. Frida har 7 vinderplaceringer på vinderklasse markprøver og performer meget stabilt. Det er planen, at Frida skal parres med Blackmoor Luke. Frida er netop kommet i løbetid og vi forventer, at hun bliver parret mellem den 8. og 12. februar. Det betyder, at hvalpene er klar til afhentning i starten af juni.

OFTW Springerdale Kinniside Colleen (Holly). Holly er efter My Beautiful Bramble og FTCh Chinachgook Roberto. Holly har endnu ikke været stillet på ret mange markprøver, men har en 1. vinder i vinderklasse som bedste resultat. Holly er den af de tre tæver med mest power og er den som er smartest at se på. Holly og Frida er fra to næsten identiske kuld, samme mor og to halv brødre som fædre. Det er planen, at parre Holly med Helmsway Hero. Vi forventer, at Holly kommer i løbetid i februar/marts 2022.

OFTW Springerdale Bally Cullane (Jill). Jill er efter Buccleuch Liberty og FTCh Kidnais Saxon of Birdrowe og er en meget stabilt performende tæve og har opnået 14 vinderplaceringer på vinderklasse markprøver. Jill har en 1. vinder i vinderklasse som bedste resultat. Det er planen, at parre Jill med en engelsk Field Trail Champion Dawsonlee Legolas. Vi forventer, at Jill kommer i løbetid i maj 2022.

Hvis du er interesseret i en hvalp efter én af de tre tæver, er du meget velkommen til at ringe og få en hundesnak. Du er også velkommen til bare at skrive en mail :-)

 


Vinderklasse markprøve Stensgård Gods januar 2022

20.01.2022

Søndag den 16. januar var vi på vinderklasse parsøgsprøve på Stensgård Gods på Lolland. Vi havde på forhånd indstillet os på, at der, årstiden taget i betragtning, godt kunne blive lidt langt mellem fuglene. Men det skal vi hilse og sige, blev gjort til skamme. Da prøven var slut, lå der 37 stykker vildt på paraden. Det var en særdeles veltilrettelagt og gennemført prøve, hvor alt fungerede til UG. Vi havde Jill og Holly med på prøven og derudover stillede Martin Carlsen op med Springerdale Razorbill (Gin). 

Jeg var ikke særlig tilfreds med Jill's præstation i første slip, som foregik i en smalt og meget tæt brombærstribe langs en skovkant. Brombærrene var af den type med de tykke stængler og kraftige torne. Mange steder var det så tæt at hunden ikke kunne kunne ind. I et sådant terræn er det meget svært for hunden at se smart ud. Hendes andet slip var til gengæld helt i top. Det foregik igen i brombær, men var denne gang bredt ud i over et stort område i skovbunden.

Holly havde to fine slip i meget varieret terræn. Første slip startede hun i en fin vildtager, fortsatte i helt åbenskovbund, efterfulgt af et bredt område med brombær, videre over i den samme meget tætte brombær stribe som Jill havde hele hendes første slip i. Hendes andet slip startede i et bredt brombær område, fortsatte i et åbent område med blandet brombær og brak. Derefter blev vi flyttet ud i et hegn som bestod af et 3-4 meter bredt stykke med uhyggeligt tæt snebær.  Det var så tæt, at det næsten var umuligt for Holly at komme igennem. Hun sluttede slippet af med et meget lækkert stykke skovbund med blandet vegetation og grendynger, hvor hun virkelig fik lov til at "shine". Holly fik i sit første slip et dybt sår over det ene øje som vi efterfølgende måtte have repareret, hvilket betød, at hun ikke kunne deltage på vinderklasse markprøven på Møllerup Gods den følgende tirsdag.

Da dagen var omme og præmieringen var overstået, stod vores lille kennel tilbage som den helt store vinder: 

1. vinder - Springerdale Kinniside Colleen (Holly)

3. vinder - Springerdale Bally Cullane (Jill)

4. vinder - Springerdale Razorbill (Gin)

 

 

 

 

Lars med Holly og Jill, og Martin med Gin

                                                                                                                                                                          

Kennel Springerdale har nu for andet år i træk kvalificeret 4 hunde til årets Mesterskab. Som jeg tidligere, før sidste mesterskab, har skrevet, så er det mig bekendt ikke sket tidligere, at én kennel har kvalificeret 4 hunde ved et mesterskab, og nu er det så sket to år i træk ... det er vi meget stolte af.